AFSPREKEN IN JE TOEKOMSTIGE WONING

Woningbouwer Van Rhijn Bouw gebruikt Connec2 tijdens het verkoopproces om de verkooptekeningen te visualiseren.

Connec2 inzetten in verkoopproces

Bij Van Rhijn Bouw, een woningbouwer die actief in de regio Zuid Holland, gebruiken ze Connec2 tijdens het verkoopproces om de verkooptekeningen te visualiseren en hun klanten het gevoel te geven wat bijvoorbeeld een uitbouw of dakkapel doet met de ruimte.

“Met de interactive omgeving in VR komen we samen met makelaar, klant, ontwikkelaar, BIM engineer en kopersbegeleiding. Niets is te gek, je spreekt echt af in de toekomstige woning. Digitalisering zoals het bedoeld is.” , aldus Menno de Jong, Regisseur Digitaal Bouwen/ BIM Regisseur bij Van Rhijn Bouw.

Van Rhijn Bouw is een familiebedrijf met inmiddels de derde generatie aan het roer. Het zijn echte woningbouwers. Met circa 100 collega’s werken zij dagelijks vanuit hun kantoor in Katwijk en de bouwplaatsen in de regio.

“Circa drie jaar geleden maakt we als organisatie al kennis met Connec2. Ik leerde Connec2 kennen via een collega aannemer, Dura Vermeer, waar ik de VR omgeving al eens heb mogen ervaren. Destijds waren wij als organisatie nog niet klaar om deze stap te nemen. Nu wel!”

Extra service

Als eerste project heeft Menno met Connec2 een pilot gedraaid met één specifieke woning (split level) – juist daar komt de ruimtelijke beleving vanaf bouwtekening niet tot leven. Bij de kennismaking bij de makelaar met de klant, boden zij de VR ervaring aan als extra service. Dit leidde tot zeer enthousiaste reacties en tevreden klanten.

Werken met Connec2

Bij het starten met Connec2 hadden ze niet veel hulp nodig. “In het begin is het vooral trial en error maar je leert de omgeving al snel beter kennen, omdat het zeer gebruiksvriendelijk is.”

“Je moet niet vewachten dat je gelijk een complete woonwijk in VR kan krijgen – begin klein. Het gaat om de ruimtebeleving van een woning of appartement van binnenuit gezien. Daar ligt de kracht!”

Menno de Jong (r) samen met zijn collega Rens van Duijn, VR Expert Van Rhijn Bouw.

Voordelen multi-user XR

Menno vindt de interactive samenwerking in VR uniek. “Bij andere platforms zie je dit niet. Het sluit geheel aan op de huidige denkwijze van de (jonge) klant generatie. Vanaf de bank zelf bepalen wanneer je een afspraak in jouw nieuwe virtuele woning samen met makelaar en kopersbegeleiding. Samen rondlopen en configureren maar!”

“In de toekomst verwachten we dat we Connec2 vaker gaan gebruiken voor metname woningtypes die moeilijk vanaf tekening te begrijpen zijn.”

Wilt u meer weten of zelf aan de slag met Connec2?

Hoe kunnen we jou bereiken?

Wat heeft je voorkeur?

Wil je Connec2 zelf ervaren?

Bezoek en maak kennis met ons bij een van de volgende events of neem direct contact op.