XR TECHNOLOGY VOOR HET TRAINEN VAN PROFESSIONALS

Professionals voorbereiden op de complexe uitdagingen van Smart Charging

ElaadNL : De toepassing van Immersive Technology voor het trainen van professionals

In de wereld van elektrische mobiliteit, waar innovatie de drijvende kracht is, bundelen kennis- en innovatiecentrum ElaadNL en Connec2 hun krachten om een revolutionaire benadering van training te introduceren. Het doel: professionals voorbereiden op de complexe uitdagingen van Smart Charging door middel van immersive mixed reality-technologieën.

ElaadNL, opgericht door Nederlandse Netbeheerders, staat bekend om zijn voortdurende onderzoek en testen van slimme en duurzame laadoplossingen voor elektrische voertuigen.

Hun focus ligt op het begrijpen van laadgedrag, het analyseren van de groei van elektrisch vervoer en het ontwikkelen van passende laadinfrastructuur.

In het Testlab in Arnhem komen experts van ElaadNL samen met fabrikanten over de hele wereld om de nieuwste technologieën te testen en te verfijnen voor het opladen van elektrische auto’s, trucks en bussen.

Hun werk richt zich op het toekomstbestendig maken van het elektrische vervoerssysteem.

Innovatie

In nauwe samenwerking met ElaadNL is een innovatief idee tot bloei gekomen: het verrijken van bestaande laadpaaltrainingen voor professionals met immersive technology. Dankzij het al aanwezige 3D-model bij ElaadNL konden we snel aan de slag met het ontwikkelen van een geavanceerde instructieprocedure-training. Gedurende de afgelopen weken heeft Connec2, geïnspireerd door het aangereikte materiaal, intensief gewerkt aan een eerste opzet van een virtuele training. Met gedreven enthousiasme wordt deze innovatieve benadering van leren en ontwikkelen vormgegeven, waarbij de kracht van mixed reality wordt ingezet om een meeslepende en effectieve trainingservaring te creëren.

Stel je voor: je staat met je team rond een BlueCurrent laadpaal, maar in plaats van de gebruikelijke opleidingssessie, betreed je een virtuele wereld.

Je ziet niet alleen de echte wereld om je heen, maar ook virtuele elementen die de procedure van installatie en het in bedrijfstellen van een laadpaal tot leven brengen.

En dit alles versterkt met guidelines en voice-over die je door elke stap van het proces leidt. Hoe cool is dat?

Lancering van de mixed reality training

Op donderdag 7 maart vond de lancering van de mixed reality training plaats bij ElaadNL. Connec2 presenteerde een super gave demonstratie van immersive technologie, waarbij meerdere deelnemers tegelijk de trainingsprocedure rondom een BlueCurrent laadpaal konden ervaren. De training werd niet alleen begeleid door een voice-over die stap voor stap uitleg geeft, terwijl de deelnemers zowel de echte wereld als elkaar kunnen zien, maar ook door een collega die even in de immersive wereld vloog om op afstand de deelnemers te begeleiden. Het is educatief, het is innovatief, en bovenal, het is ontzettend leuk!

En zo zet ElaadNL enorme stappen richting een toekomst van grensverleggende educatie binnen de wereld van elektrische mobiliteit.

Meer informatie over ElaadNL is te vinden op : https://elaad.nl

Wilt u meer weten of zelf aan de slag met Connec2?

Wil je Connec2 zelf ervaren?

Bezoek en maak kennis met ons bij een van de volgende events of neem direct contact op.

no Webinars found