EFFICIËNT EN DUURZAAM ZAKENDOEN

Ralston Tinting Systems gebruikt Connec2 om wereldwijde introducties en trainingen op afstand mogelijk te maken.

Digitale Transformatie met Connec2

Connec2’s XR-platform maakt wereldwijde introducties en trainingen op afstand mogelijk, wat leidt tot minder reizen en een duurzame impact.

“Deze veelzijdige tool is ideaal voor innovatieve bedrijven en biedt gedetailleerde afstandsinteractie, perfect voor complexe technologieën zoals onze tinting. Het presenteert ons bedrijf op een indrukwekkende manier en laat een duurzame indruk achter bij gebruikers.”

Eric van Meerten, New Business Development Manager Tinting Systems bij Ralston, een dochteronderneming van Koninklijke Van Wijhe Verf, gebruikt het XR-platform Connec2 om efficiënter en duurzamer zaken te doen.

“Koninklijke Van Wijhe Verf is gespecialiseerd in exportactiviteiten, waarbij Ralston Coatings verf verkoopt onder het Ralston-label.

Mijn specifieke team, Ralston Tinting Systems, richt zich op de verkoop van kleurenmengsystemen aan andere verfproducenten.”

Uitdagingen

“Tijdens de ontwikkeling van ons nieuwe Tintingale-concept, te midden van de Corona-pandemie, stonden we voor de uitdaging van beperkt reizen.

De introductie van ons innovatieve kleurenmengsysteem vereiste virtuele presentatie en training om effectief te blijven in deze snel veranderende wereld.”

De keuze voor Connec2

“Connec2 kwam op ons pad via een samenwerking met een softwareontwikkelaar die deelnam aan een consortium ter bevordering van VR.

De mogelijkheid om onszelf in VR te presenteren en aangepaste ruimtes te creëren in metaspace overtuigde ons van de waarde van Connec2.”

Implementatie met ondersteuning

“De implementatie van Connec2 betrof het ontwerpen van een specifieke VR-introductie- en trainingsruimte. We maakten gebruik van een extern ontwerpbureau voor het holodeck. Connec2 bood constante online ondersteuning bij het opzetten van accounts en avatars, wat cruciaal was voor een soepele start.”

Behaalde resultaten

“Dankzij Connec2 hebben we aanzienlijke besparingen gerealiseerd in reiskosten, wat onze duurzaamheidsinspanningen als B-Corp gecertificeerde firma ten goede is gekomen. De introductie van VR heeft ons niet alleen als een professionele en innovatieve firma gepositioneerd, maar heeft ook geleid tot waardevolle interacties en demonstraties op de European Coating Show.”

Trainingen op afstand

“Hoewel we nog aan het begin staan van de Tintingale-technologie, plannen we de toepassing van Connec2 voor een andere business, met name UV-uithardende coatings. We onderzoeken de mogelijkheden om praktische VR-trainingen te realiseren voor het aanbrengen van deze kritieke coating.”

Connec2 als compleet innovatief instrument

Connec2 heeft zich volledig gericht op de mogelijkheden van VR en AR, waarbij meerdere gebruikers profiteren van hetzelfde platform zonder het wiel opnieuw uit te vinden.

“Het heeft ons in korte tijd de mogelijkheid geboden om wereldwijd introducties en trainingen op afstand uit te voeren, waarmee we niet alleen kosten besparen, maar ook duurzame praktijken omarmen. Connec2 heeft niet alleen geholpen bij het begrijpen van complexe tinting technologie op afstand, maar heeft ons bedrijf ook op indrukwekkende wijze gepresenteerd als een innovator in de markt. Connec2 is een complete tool die een blijvende, innovatieve en duurzame indruk achterlaat bij hun klanten.”

Wilt u meer weten of zelf aan de slag met Connec2?

Hoe kunnen we jou bereiken?

Wat heeft je voorkeur?

Wil je Connec2 zelf ervaren?

Bezoek en maak kennis met ons bij een van de volgende events of neem direct contact op.

no Webinars found