Vastgoed beheer in VR

Connec2 maakt het makkelijk in 6 stappen

Betrekken van niet technische teamleden

Als vastgoedeigenaar of -beheerder wil je zo scherp mogelijk in beeld hebben wat de impact is van een verbouwing of renovatie. XR maakt het mogelijk om dit – in real life – te evalueren en alle wensen en eisen perfect af te stemmen met de aannemende partijen. Met Connec2 kunt u dit zelfs met meerdere (eind)gebruikers tegelijkertijd doen. We praten u in dit artikel graag bij over de ideale aanpak bij een renovatie of verbouwing van uw vastgoed.

Connec2 is een XR-samenwerkingsplatform dat o.a. door de bouw wordt ingezet om faalkosten te verlagen en de communicatie tussen klanten en bouwteamleden sterk te verbeteren. Hierbij worden BIM-modellen omgezet naar een VR wereld, waarin je vanaf elke locatie met meerdere gebruikers, levensecht het gebouwontwerp kunt beleven en beter inzicht krijgt in alle facetten van het ontwerp.

1. BIM als integraal model

BIM is inmiddels behoorlijk ingeburgerd als communicatiemiddel tussen klant en bouwteamleden. Helaas is het nog steeds lastig voor niet technische collega’s om te begrijpen hoe het nieuwe of vernieuwde gebouw er straks precies uit gaat zien. Maar ook technische projectleden hebben veel baat bij het verkrijgen van ruimtelijk inzicht en het op ware grootte ervaren van de plannen. 

2. Alle details goed in beeld

XR maakt het mogelijk om 3D BIM modellen om te zetten naar een 3D wereld waarin alle objecten op ware grootte en op de geplande positie te bekijken zijn. Met Connec2 kun je dit zelfs in eigen beheer doen. Het platform maakt het mogelijk om zelf modellen te uploaden en meteen te bekijken met meerdere gebruikers. Doordat de modellen in de cloud worden geupload kunnen collega’s vanuit iedere locatie meedoen. Bij voorkeur met een VR bril zoals de Oculus Quest. Maar ook vanaf een beeldscherm kan er meegekeken worden.

3. Samen met (niet technische) gebruikers

Door samen met collega’s virtueel door het nieuwe gebouw te lopen ontstaat er snel een discussie over bepaalde onderdelen. De een ziet iets en de ander ziet het weer anders. Doordat men samen het gesprek aangaat worden vooraf veel fouten gespot nog voordat de ontwerpen definitief zijn. Hiermee bespaar je faalkosten en wordt het BIM model flink verbetert. Ook zorgt dit voor een betere afstemming van de verwachtingen tussen opdrachtgever en bouwende partijen.

4. Op thema erdoorheen

Doordat niet technische collega’s nu ook mee kunnen denken is het verstandig om dit per thema te organiseren. Hiermee breng je structuur aan in de review sessies en kun je de juiste personen per thema mee laten reviewen. De schoonmaakploeg voor de praktische indeling en plaatsing van objecten. De horecamedewerkers om de keuken en aanverwante ruimtes te beoordelen, de technische dienst om de technische ruimtes te bekijken. Maar denk ook aan kantoorpersoneel dat de indeling en ruimte kan inschatten of specialisten binnen het bedrijf die inzicht kunnen geven in handige indelingen.

Wil je Connec2 zelf ervaren?

Bezoek en maak kennis met ons bij een van de volgende events of neem direct contact op.

no Webinars found